RegisterPlein Cedeo erkend RegisterPlein Stichting Kwaliteitsregister Jeugd Veilig Trainen

FAQ Corona

Vragen en antwoorden Coronavirus en trainingen
Er zijn veel vragen van cursisten over het Coronavirus, hoe wij hiermee omgaan en welke gevolgen dit heeft voor de trainingen.

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij of wil je meer weten, neem dan gerust contact met ons op.

Gaat mijn training nog door?

Het demissionair kabinet heeft in de persconferentie op 2 november jl. laten weten dat de landelijke maatregelen RIVM m.b.t. Corona aangescherpt zijn om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Dit betekend iets voor de wijze waarop we de trainingen vormgeven met elkaar om deze zo veilig mogelijk te laten verlopen. Stichting Groeimee volgt hierin de adviezen van het RIVM aangaande het Coronavirus en hanteert hierbij het protocol veilig trainen van Nobtra.

Wanneer een training of workshop niet door kan gaan omwille van de aangescherpte maatregelen, verzorgen wij deze waar mogelijk online, of zal deze in overleg met jou kosteloos worden verzet.

In het geval van incompany trainingen gaan we in overleg met u als opdrachtgever om samen de meest passende oplossing te vinden.

Wat doet trainingscentrum Stichting Groeimee om verspreiding van het virus te voorkomen?
De veiligheid en gezondheid van onze cursisten en trainers staan altijd voorop!

Stichting Groeimee volgt hierin te allen tijde de adviezen van het RIVM website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), en de maatregelen vanuit het kabinet.

Naast bovenstaande zal iedere deelnemer voor aanvang van een training (wanneer deze live door kan gaan) een brief ontvangen met daarin afspraken om de veiligheid tijdens de training te borgen. Bij aanvang van een (live) training zullen deze afspraken nog eens met elkaar worden doorgenomen.

Kan de training ook op afstand worden gevolgd, zoals online beeld of e-learning?
Op dit moment verzorgen wij bij voorkeur, op een enkele training na onze trainingen live.

Echter wanneer de maatregelen RIVM hierom vragen verzorgen wij onze trainingen waar mogelijk online. Deze trainingen zullen op maat zijn waarbij we de hoogst mogelijke kwaliteit en leeropbrengst nastreven.

We vinden het belangrijk dat jij als professional geïnspireerd blijft en je kennis en vaardigheden kan blijven upgraden en/of aan de vereiste punten voor je beroepsregistratie kan voldoen.

Als werkgever/ organisatie is het aanbieden van online scholing een passend alternatief in deze tijd. Hierdoor is er verbinding tussen professionals, blijven zij geïnspireerd en krijgen zij de mogelijkheid hun kennis en vaardigheden te blijven ontwikkelen.

Welke veiligheidsmaatregelen hanteren jullie in een training?

• Bij klachten die passen bij infectie met het corona-virus kun je helaas niet deelnemen aan de training. We verzoeken je dan thuis te blijven (Dit zijn verkoudheidsklachten (loopneus [m.u.v. hooikoorts uitgesloten], keelpijn, hoesten, minder kunnen ruiken en verhoging tot 38,0 graden Celsius), koorts en/of kortademigheid.)
  • Ook als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheidsklachten heeft of als iemand uit jouw huishouden positief getest is op Corona is het de bedoeling dat je thuis blijft.
  • Voel je je niet lekker, dan is het de bedoeling dat je de training verlaat. (Samen met jou kijken we in dit geval naar een passende oplossing door bijv. kosteloos naar een volgende groep door te schuiven)
  • Kom 10 minuten voor de training op de locatie en vertrek direct na de training.
  • Denk aan extra hygiëne door regelmatig je handen te wassen en zo veel mogelijk je eigen materiaal te gebruiken.
  • Als we allemaal ons gezond verstand gebruiken en verantwoordelijkheid nemen maken we het zo veilig mogelijk voor iedereen.

Kan ik een incompany training ook in de avonduren volgen?

Nieuw: geen trainingen tussen 18.00 en 6.00

Een belangrijke aanpassing is dat niet-essentiële dienstverlening vanaf zaterdag 13 november gesloten is, tussen 18.00 en 06.00 uur. Uit de Kamerbrief ( pagina 11 ) blijkt dat de “niet essentiële dienstverlening bestaat uit (onder meer): cursussen en trainingen, m.u.v. cursussen en trainingen die noodzakelijk zijn voor beroepsuitoefening.”

Op basis van bovenstaande kunnen wij helaas vanaf 13 november 2021 geen trainingen meer verzorgen na 18.00 uur in de avond.

Graag zoeken wij met jou naar mogelijkheden en passende oplossingen.

VEILIGHEID TIJDENS DE TRAINING (vanaf 6 nov. 2021)

1. Draag een mondkapje op de locatie tot je op je plek zit.

2. Was iedere keer voordat je de trainingsruimte betreedt je handen.

3. Voel je je niet lekker, verlaat dan alsjeblieft de training.

4. Houd 1,5 meter afstand tot elkaar.

5. Iedereen heeft een eigen vaste zitplaats.

6. Gebruik alleen je eigen materiaal.

8. Er wordt gewerkt met vaste oefengroepjes of oefenpartner(s).

Mocht je nog vragen hebben of iets missen in deze FAQ neem dan contact met ons op via:

Tel: 06 14932111 of per e-mail