Masterclass ''Bewust en vitaal aan het werk''

(waar zeg jij ja tegen?)
Startdata (eerstvolgende groep): 09-09-2021
Online (MS TEAMS)
3.5 uur (1 dagdeel)
SKJ 5.60 punten SKJ
€ 99,00
Als professional sta je continu onder een bepaalde mate van druk. Je vindt je werk leuk maar er zijn ook veel regelzaken of omstandigheden die ervoor zorgen dat het werkplezier wel afneemt. De ene professional heeft te kampen met veel regelzaken, de andere professional met veel organisatorische omstandigheden of met een buitenproportionele caseload aan cliënten.

Je hebt gekozen voor dit vak maar hoe hou je jezelf staande wanneer alles om je heen zoveel van je vraagt en verwacht? In deze masterclass staan we stil bij deze dagelijkse stress en geven je handvatten hoe je goed voor jezelf kunt blijven zorgen in relatie tot het werk.

In deze Masterclass komen de volgende onderdelen aan bod:

• Weten en herkennen van eigen mate van werkstress
  • Omgaan met stress
  • Mindfulness
  • Zelfcompassie; wat is het? En hoe helpt het je in het omgaan met werkstress?

Na het volgen van deze masterclass heb/kun je:

• Eerste signalen van werkstress herkennen
  • Inzicht in hoe om te gaan met werkstress
  • Tips ontvangen hoe je werkstress te reguleren in het werkleven
  • Meer werkplezier!
  • Borging van zelfcompassie en minder stress in je leven

Centraal bij de trainingen van Groeimee staat het ervarend leren. Compacte theorie verweven met ervaringsgerichte oefeningen.

Let op: Voor aanvang van deze Masterclass (training):

Krijg je op je thuisadres de door Stichting Groeimee ontwikkelde kaartenset ‘’15 dagen (zelf)compassie en inspiratie’’.
Je doet de stresstest (zelftest) die je voorafgaand aan de Masterclass afneemt.

Yvonne van Pouderoijen

Drs. Yvonne van Pouderoijen is orthopedagoog, expertise Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. Yvonne heeft jarenlange ervaring in het werken binnen de jeugdzorg als gedragswetenschapper, teammanager, behandelcoördinator, hulpverlener en trainer. In de rol als inhoudelijk adviseur vanuit het Landelijk Netwerk Veilig Thuis is zij in 2018 betrokken geweest bij het opstellen van het afwegingskader bij 4 van de 8 beroepsgroepen. Tevens was zij aandachtfunctionaris Triage-instrument en landelijk trainer Triage- Instrument, herziende versie. Momenteel is zij  naast haar werk als trainer ook projectleider & onderzoeker bij de Regionale Kenniswerkplaats Jeugd Noord-Holland op het thema Meldcode & Empowerment.