SKJ

Training ‘’Omgaan met (jouw) weerstand’’

Omgaan met (jouw) weerstand
 
Alkmaar
Twee dagen
SKJ SKJ
€ 480,00
Heb jij ook wel eens van die momenten dat wanneer je terugkijkt op een lastige situatie in contact met die ander, dat je eigenlijk anders had willen reageren? Of dat je overrompeld bent door de uitgesproken weerstand of tirade die je over je heen krijgt. Wil je meer voldoening en resultaat ervaren in je werk en energie overhouden aan het einde van de dag? Het kan echt anders en in deze training leer je hoe!

In de training ‘’Omgaan met (jouw) weerstand’’, leer je o.a. de herkomst van jouw weerstand en jouw persoonlijke pijnpunten/ triggers in contact met jezelf anderen te herkennen. Ook vergroot je jouw vaardigheden t.a.v. (zelf)compassie en hoe jij jezelf en anderen hierin gunt en kan leren om hier op een andere wijze mee om te gaan. Het lukt je om (aloude) reactiepatronen te doorbreken en het gewenste resultaat van jouw nieuwe ‘’effectieve’’ reactie kunt bereiken! Met andere woorden: ‘’Je wordt de baas over je eigen emoties en bereikt hiermee in communicatie de balans die je zou willen’’.

Omgaan met weerstand vraagt om zelfkennis, inventiviteit, humor en een goed doordachte maar compassievolle aanpak. Het zijn de ingrediënten die bij weerstand om de hoek komen kijken en die in training als een rode draad door het programma lopen. Je wordt gespiegeld met je eigen gedrag, de reacties die door dat gedrag worden opgeroepen en hoe je dit kunt beïnvloeden. Na het volgen van deze training is er voor jou definitief iets verandert! Je zal anders naar dagelijkse situaties en momenten in contact met andere mensen kijken. Je voelt je sterker en mentaal weerbaar! Daarnaast merk je al snel dat het werken met mensen met weerstand jou makkelijker afgaat. Je kan de juiste tools en technieken inzetten om weerstand bij degene tegenover af te laten nemen en intrinsieke motivatie te creëren. Deze training is ontstaan en wordt verzorgd in co-creatie met Bureau Smaragd.

In deze training komen o.a. de volgende onderdelen aan bod:

• Verschil directe en indirecte weerstand

• Oorzaken en triggers van weerstand bij de ander en bij jou zelf

• Kennis over het menselijk brein en weerstand

• Bewustwording over jouw eigen mentale processen

• Je eigen grens te herkennen en waarom en hoe je deze op effectieve wijze bewaakt

• Compassie voor jezelf en de client

• Pijnpunten en overtuigingen

• Positieve en negatieve denkmomenten in kaart brengen

• Kennis over Transactionele analyse

• Effectieve en ineffectieve gedachten

• RET ( het ABC model)

• Gesprekstechnieken in het omgaan met weerstand

Na het volgen van deze training kun je en heb je (kennis en vaardigheden):

• Kennis van hoe weerstand werkt in de hersenen

• Vaardigheden om snel je eigen weerstand signaleren en een effectieve en werkende reactie inzetten

• Kennis over je eigen emoties in verschillende lastige situaties

• Kennis over en vaardigheden om- de Transactionele Analyse in te zetten voor jezelf en in het werken met cliënten

• Vergroten van een heldere en harmonische samenwerking met andere professionals

• Het lukt beter om cliënten te begeleiden die weerstand ervaren, cliënten voelen zich beter gehoord en serieus genomen

• Cliënten voelen zich erkend, gehoord en ervaren meer partnerschap in de samenwerking

Trainers

Manon van de Ven

Manon van de Ven

Manon van de Ven heeft veel ervaring als jeugdzorgwerker, zowel in het vrijwillige kader, als bij Veilig Thuis, Jeugdreclassering en Jeugdbescherming.

Zij geeft trainingen aan professionals, gedetineerden en jeugd, waarbij Manon haar expertise met name ligt bij veranderprocessen en de weerstand die hierbij komt kijken.

Oplossingsgericht werken en motiveren is hierin haar grootste kracht.

Haar passie is om mensen weer in hun kracht te zetten met als doel het opdoen van succeservaringen en hierdoor te groeien in hun zelfvertrouwen en toekomstige zelfstandigheid.

Manon haar kennis en expertisen ligt verder in het geven van Tools4U, cognitieve gedragstraining bij jongere, ACT-or, waarbij door middel van de ACT meting gekeken wordt of de deelnemer vanuit zijn natuurlijke kracht werkt of vanuit prestatie kracht.

Zij is VMC coach als interventie en voor preventie van een burn-out.

Ik wil deze training doen

Direct aanmelden

Referenties

"Rest mij jullie te bedanken voor het samenstellen van deze cursus. Ik heb al gerust wat therapie achter de rug maar dit had ik echt nodig. Een breinbreker! Dat alles in een veilige sfeer van Manon en de groep. Nogmaals dank” “Het was fijn om deze training te volgen. Daarbij kwam het precies op het juiste moment in mijn proces. Door de combinatie van deze training met de teamcoaching, merk ik dat ik er nog meer van leer en het in de praktijk kan brengen.” “Kortom, heel prettig om weer wat extra tools in handen te hebben; en ik weet zeker dat ik daar de komende tijd nog veel mee aan de slag zal gaan! Bedankt voor de interessante cursus en de leuke manier waarop je het bracht! “"