SKJ CEDEO CRKBO Ivak

Traumasensitief Werken

Effectief leren werken met mensen die leven met trauma
 
regio Alkmaar
3 dagdelen
in aanvraag SKJ
€ 240,00
Onze basistraining traumasensitief werken geeft uitleg over trauma, wat de gevolgen van trauma zijn op een persoon en hoe je dit kunt leren signaleren, communiceren en begeleiden naar verdere hulp in jouw handelen als professional.

Tijdens de training word je voorzien van waardevolle kennis om effectief te werken met mensen die leven met trauma.

In deze interactieve training neemt trainer en traumatherapeut Kees je mee in het leren begrijpen van trauma, de impact ervan en wat ervoor nodig is om in het contact naast het individu te blijven staan.

In de middag neem je kennis van basisvaardigheden, specifiek op het ontwikkelen van empathie, sensitiviteit en respectvolle communicatie, die je toe kunt passen in de begeleiding. Deze basisvaardigheden ga je in de middag oefenen in subgroepen.

Na de training volgt er een terugkombijeenkomst. Deze bijeenkomst vormt een cruciale stap in jouw groei. Het stelt je in staat om jouw successen te vieren en te leren van de situaties die nog verbeterd kunnen worden. Onze trainer zal je aanmoedigen, feedback geven, vragen beantwoorden en handelingsalternatieven samen met jou en de overige deelnemers formuleren.

Na deze training heb je de basis gelegd in het werken als trauma sensitieve professional!

Na het volgen van deze training heb/kun je o.a.:

•          Kennis over wat trauma is

•             Kennis over de gevolgen van trauma

•             Basisvaardigheden geoefend in het omgaan met trauma in de communicatie

•             Basisvaardigheden aangeleerd in het omgaan met trauma in de communicatie

•             De basis gelegd in het werken als een trauma sensitieve professional! 

Trainers

Kees Toet

Kees Toet

Kees Toet, 61 jaar, vader, opa, partner, enthousiast sporter, muzikant en naast zijn werk als systeem/relatietherapeut- traumatherapeut (NET-behandelaar) bij ARQ Centrum ’45, in 2021 gestart met zijn eigen praktijk. Kees werkt als zzp trainer voor verschillende organisaties.

Als systeemtherapeut heeft kees ruime ervaring  op het gebied van trauma, bij het Kinder- en Jeugdtraumacentrum in Kennemerland- in de crisisdienst JeugdGGZ en door zijn deelname vanuit KJTC aan samenwerkingsproject Samen Sterker Verder van KJTC -Jeugdbescherming en de Waag (forensische psychiatrie). 

Kees heeft ruime ervaring in het werken vanuit de methode MDFT (Multi Dimensionale Familie Therapie) en is supervisor MDFT. 

Bij MDFT heeft Kees geleerd hoe belangrijk dat gezinnen in zwaar weer, weer leren complimenten te geven- aan elkaar te (blijven) vertellen hoe blij je met elkaar bent- hoeveel je van elkaar houdt, waardoor de verbinding hersteld en jongeren weer positieve keuzes maken, doordat ze zich serieus genomen voelen en weten door hun ouders. 

In 2020 ging Kees aan de slag bij ARQ C’45, als systeemtherapeut voor Kind en Gezin, PRT en NET behandelaar (traumatherapeut) voor diverse Volwassen teams en Traumatrainer voor ARQ International.

Expertise van Kees:

  • Trauma in gezinnen en Narratief Exposure Therapie
  • Systemisch werken (o.a. ook Een taal erbij- Yucel methode- EFT-geweldloos verzet)
  • Gesprekken  met kinderen- jongeren- ouders-gezinnen over kindermishandeling- seksueel misbruik- seksuele ontwikkeling (vlaggensysteem)
  • Cultuur- en traumasensitief werken

Ik wil deze training doen

Direct aanmelden

Referenties