Webinar: Diagnostische rapportage

 108,90

Hoe diagnostische rapportage van betekenis kan zijn voor de samenwerking tussen de professional, de jeugdige en het gezin.

4 SKJ
MST Teams
Wil je je inschrijven samen met 1 of meer collega’s? Wijzig hieronder dan het aantal. Op de afrekenpagina verderop is het mogelijk om de extra namen en emailadressen toe te voegen.
Categorie:

Beschrijving

In het werken met gezinnen wordt er vaak diagnostiek uitgevoerd. Diagnostische rapportages zijn dan ook te vinden in de dossiers.

Soms heb je zelf diagnostiek aangevraagd of zijn de verslagen terug te vinden in het dossier. Het kan geregeld voorkomen dat je wel begrijpt wat er staat maar niet goed weet hoe je dit moet vertalen naar de praktijk, naar wat dit dan betekent in relatie tot jou, de jeugdige en/of de ouders.

In deze webinar wordt deze vraag beantwoord. Enkele diagnostische onderzoeken en instrumenten worden uitgelegd zoals de intelligentietests, het gezinsonderzoek en het psychologisch onderzoek. Dit wordt uitgelegd aan de hand van zelf ingebrachte geanonimiseerde casuïstiek. Er wordt uitgelegd hoe deze tests en onderzoeken zijn opgebouwd en wat de resultaten kunnen betekenen. Doe je mee?


Na het volgen van deze webinar heb/kun je:

  • Kennis over de rol van diagnostiek binnen de hulpverlening
  • Inzicht in wanneer inzet van een diagnosticus gewenst of noodzakelijk is
  • Kennis over de grenzen van de diagnostiek
  • Kennis over de betekenis van onderzoeken en uitslagen

Instapcriteria:

  • Cursist werkt met jeugdigen en /of gezinnen.
  • Cursist heeft HBO- werk- en denkniveau.
  • Voor deze webinar geldt een 100% aanwezigheidsplicht.

Centraal bij de trainingen van Groeimee staat het ervarend leren. Compacte theorie verweven met ervaringsgerichte oefeningen.
Na afloop heb je je kennis en je repertoire aan vaardigheden uitgebreid. Experimenteren, leren en reflecteren in een sfeer van vertrouwen en plezier!


Trainers

Wietske Oosterhuis

Wietske Oosterhuis
Wietske Oosterhuis is Orthopedagoog-Generalist en GZ-psycholoog. Zij is haar carrière begonnen in de jeugdzorg, waar zij verschillende teams inhoudelijk heeft ondersteund als gedragswetenschapper. Later heeft zij ervaring opgedaan in de LVB-sector, forensische sector en de volwassenen- en kinderpsychiatrie. Naast haar ervaring als gedragswetenschapper heeft Wietske zich de laatste jaren bekwaamd als diagnosticus, behandelaar en traumabehandelaar. Haar liefde voor het vak is breed en Wietske blijft zich graag ontwikkelen en bijscholen. Ze vindt het heel fijn om haar kennis met vakgenoten te delen als trainer.


Referenties

“/”

“/”

Extra informatie

Let op!

Online via MST teams, zorg voor goed bereik en niet op mobiel.

Tijd

9:00-13:30

Punten

4 SKJ

Aantal personen

12

Locatie

MST Teams

Voor wie

voor alle professionals die werken met jeugdigen in jeugdhulp of onderwijs